Jag hade aldrig kunnat drömma om Ett så spännande äventyr

En kropp på någon form av renovering. Ja, så skulle jag kunna formulera mig. Just nu så har jag släppt fyra olika behandlare nära min kropp. Den femte är avknoppad. Aldrig i min vildaste fantasi hade jag kunnat föreställa mig att denna upptäcktsresa i hur kroppen fungerar skulle vara så spännande och så intressant. Och hur började denna del av resan? 

En kropp på någon form av renovering. Ja, så skulle jag kunna formulera mig. Just nu så har jag släppt fyra olika behandlare nära min kropp. Den femte är avknoppad. Aldrig i min vildaste fantasi hade jag kunnat föreställa mig att denna upptäcktsresa i hur kroppen fungerar skulle vara så spännande och så intressant. Och hur började denna del av resan? 

Jo, jag hade ”övertränat” min hälsena. Det blev värre och värre efter förra årets Halv Vättern och när jag tränat för Lidingöhalvan, så var det inte bra. Men jag ville ha mitt diplom och min tredje Halvklassiker. Så många välmenande goda råd som jag fått, att jag måste lyssna på kroppen, och lägg av i tid, och haja du är gammal etc. Igen blir jag medveten om, hur komplicerat det är att ge någon överhuvudtaget råd. Aboslut ok att dela med sig, så här tror jag att jag skulle resonera; detta är min erfarenhet etc. men tala om vad någon annan skall göra, det är något helt annat. 

Hade jag inte blivit så illa därän, så hade jag aldrig gett mig in på denna utforskningsresa, och så mycket jag inte hade lärt mig, och fått möjlighet att renovera på en mycket djupare nivå. 

Dagen idag har både bestått av bearbetning av fotens alla små ben och leder, bearbetning av min högra axel som tidigare låst till sig totalt och bara gjorde ont,  och härefter som den  verkliga kronan på verket,  en Atlaskotejustering. Vilken upplevelse! Före och efterbilder dokumenterade justeringens effekt på hållning, rörlighet och obalans mellan tyngd på de olika benen. Känslan nu är helt otrolig. Jag liksom känner efter gång på gång. Så lätt det känns, så utan stopp. Det är en så avslappnad känsla. 

Kanske har atlaskotan förskjutits, när jag körde av vägen. Kanske när jag trillade pang i backen, när jag målade vindskivorna på landet, kanske i en skidolycka där jag voltade ordentligt? Ja, hur länge har detta pågått är svårt att veta. Det kan i alla fall ha fått förskjutningseffekter för hela kroppen. Så när jag tränar för full för att balansera höftpartiet och mina djupt liggande småmuskler i buken, så kanske detta också har hängt ihop med Atlaskotan. Naprapat nr 2 och jag utforskar dessa muskler. Jag har blivit mer balanserad och starkare. Roligt bara det. 

Och jag kände mig nästan otrogen, när jag prioriterade dessa tre naprapater, och liksom inte hade tid att gå till ”min” kiropraktor. Han undrade verkligen vart jag tagit vägen. Och det var inte helt lätt för mig att säga, jag vill utforska lite andra infallsvinklar. Dock, dags att boka tid också där, och upptäckte, jo,  det intressanta nervflöde, som kiropraktorn jobbar med, är också betydelsefullt. Jag blev igen påmind om att detta också hör till renoveringen. Så bara att boka tider. 

Till detta mina träningstider. Spinning och simning står på schemat. Vänligt mot kroppen. Däremellan – effektiva coaching/terapitimmar, så att jag får något så när balans på in/utflöde av pengar också. Jag är så tacksam att jag så långt klarat att  genomföra alla dessa bearbetningar. 

Ja, så otroligt spännande, och frågan är, hur långt kan jag komma i att justera mina obalanser. Kommer jag att kunna känna mig fit for fight när Lidingöhalvan äger rum. Proneringen, har jag lyckats komma till rätta med detta? I så fall är det värt alla ansträngningar jag gjort, all tid jag satsat och alla pengar. Inget av detta är möjligt att täcka via någon form av sjukvård, så tack och lov att min verksamhet klarar av att bekosta allt detta. 

Jag är så tacksam för att jag kommit i kontakt med alla dessa möjligheter. När jag gick ut efter min atlaskote behandlning så var jag lycklig och rörd. Tårarna trillade nerför kinderna och jag bara log. Befrielsen och belöningen av mitt sökande, mitt målmedvetna arbete att ta tag i allt som på något sätt skapar obalanser, är stor, och jag liksom känner efter hela tiden. Jo, det känns annorlunda. Jag klarar att hålla upp kroppen annorlunda eller? Jag vill liksom bara vara med känslan ikväll och somna avspänd. Mitt bästa jag? Ja, helt enkelt www.toppenform.nu

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras