Glad midsommar och en fantastisk början på sommaren!

En mid-och sommar hälsning

Sommar, sommar, sommar… ja, vad det är många som verkligen lyser upp och knäpper upp, när värmen och solen kommer. Det är nog med oss som med blommorna. Vi fylls av kraft och energi. Vill mera liksom.

En mid-och sommar hälsning

Sommar, sommar, sommar… ja, vad det är många som verkligen lyser upp och knäpper upp, när värmen och solen kommer. Det är nog med oss som med blommorna. Vi fylls av kraft och energi. Vill mera liksom.

 Innan jag släpper loss mig i midsommaren, så vill jag skriva några rader bl a inspirerad av avslutningen på min och mina kollegors Fettförbränningskurs igår.

( Ny börjar 21 augusti, för den som vill få inspiration, fler kunskapspusselbitar, och ta fram tävlingsinstinkten för ditt eget bästa. Maila mig om du vill veta mer.)

Grunden i den handlar om, hur få intag och uttag av kalorier i balans och dessutom med rätt näring. Mat som när och inte tär på hälsokapitalet.

 

 Förmodligen har ni också tagit del av nyheterna …James Gandolfini , huvudrollsinnehavare i den otroligt populära TV serien Sopranos – död. 51 år i en stor hjärtinfarkt. Och bilderna på honom talar sitt eget språk. En tickande ohälsobomb, och det kändes.. det där kan inte gå bra, hur vänlig och glad han än såg ut på bild. Övervikt, bukfett, ja, överförfettad. hur kan ådror, hjärta, insulinproduktion, leder, fötter etc klara sådana påfrestningar. Birgitta Andersson sjöng… Man skall vara glad åt fötter… ja och göra det möjligt för dem att i glädje bära upp oss. Och hur många kilo tål de?

 

 Vår hälsas nota kommer liksom inte i samma stund, som vi konsumerar fel och för mycket. Jo, visst det kan bli baksmälla och illamående – dock övergående efter någon dag, men den långsiktiga prislappen för dåliga val för ofta, smyger sig på och ackumuleras. Till bang… plötsligt så händer det något.

 

 Ja, så igår på avslutningen funderade vi lite kring fortsättning av en kurs som vår. Hur skapa ett hälsosamt liv framöver som vi trivs i, mår gott i i vår vardag?

 

Midsommar inför dörren – och hur lägga upp det bordet? Vem hade tänkt ut en plan för det? Eller skulle det få bli ett undantag? Gräddtårtan – sockerkaka och grädde och mycket jordgubbar? Vaniljkräm? Snaps och sill och gräddfil? Är det så farligt då?

Jag tänkte att argumenten för undantagen kommer väldigt lätt, medan stödet för att verkligen bygga upp den dagen liksom alla andra dagar, så som vi själva önskar det, det är svårare att få till. Många känner sig besvärliga, om de skall göra på sitt eget sätt. Kräver det mycket mer förberedelse? Kanske.. frågan är bara, kan det bli hälsosamma vanor också, som precis som de där lite mer inrotade traditionerna är just vanor, som nästan sitter i ryggmärgen. Att det skall vara på ett visst sätt, på ett bra sätt, som stödjer vår önskade plan, och som inte kommer med den dyra notan efterpå. Bygga bra vanor – och förstärka dem varje dag.

 Dessutom kanske du också har lagt märke till att en dags undantag lätt blir två, som kan bli tre, som kan göra att vi faller tillbaka och så måste vi uppamma kraften att ta nya tag igen. Mitt tips är verkligen att försöka manövrera igenom helger och större ledigheter med mer omsorg. Men sitt och andras bästa för ögonen.

 

 Så en riktigt härlig, aktiv och hälsosam midsommar önskar jag dig. Helt enkelt må bäst.

Midsommar aftons morgon börjar idag med Aloe Vera juice, en mumsig shake med lite mer jordgubbar och melon i än vanligtvis och sen toppat med Herbalifes örtdryck.  Dagens början är på plats och underlättar bra val i denna underbara vidare dag. 

Så jag skriver Shake it…

Eva

www.toppenform.nu 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras