Att komma hem är inte lätt!

Nu har jag kommit hem efter min fjärde omgång på bortaplan. Jag har nog aldrig cyklat så mycket koncentrerat i hela mitt liv. Säsongen så långt har bjudit på 230 mil på Gotland, i Dalsland bl a och nu senast i Åbo skärgård. Vilken härlig känsla det är att ta sig fram på cykel. Känna dofterna. Vara nära både natur och människorna. Allt får ett nytt perspektiv. 

Nu har jag kommit hem efter min fjärde omgång på bortaplan. Jag har nog aldrig cyklat så mycket koncentrerat i hela mitt liv. Säsongen så långt har bjudit på 230 mil på Gotland, i Dalsland bl a och nu senast i Åbo skärgård. Vilken härlig känsla det är att ta sig fram på cykel. Känna dofterna. Vara nära både natur och människorna. Allt får ett nytt perspektiv. 

Denna gången i gott sällskap med kollegor från min Herbalife verksamhet. Vi är en grupp på 20 stycken som via cyklingen skall sätta fokus på Herbalife Family Foundation. En organisation inom Herbalife, som har som syfte att stödja utsatta barn i världen bl a med näring och mycket mer via Casa Herbalife programmet. Så vi skall göra det vi kan för att sätta lite extra fokus på detta genom vår cykling, Det är en liten insats i relation till alla barn som behöver, men dock en liten. Du kan vara med och bidra via

https:// www.herbalifefamilyfoundation.o rg/teamsweden

Annars att komma hem efter att ha varit borta… ja, det är ett kapitel för sig. Först upp med väskorna och tömma dem, tvätta etc. Det har jag lärt mig – gör bums så är det borta. Ta hand om blommorna och posten – bums, så är det också borta. Det går lätt. Men sen kommer det mer utmanande. Att läsa ikapp tidningarna, och i synnerhet när det pågår viktiga artikelserier, Nyhetsflödet är enormt och att halka bakefter känns, som om jag kommer utanför en livsnerv. Och ändå herregud – det är ju ett litet, litet flöde i hela stora vida världens perspektiv.

Nu läser jag på för fullt kring matfusket på krogen bl a. Och inte får jag direkt lust att äta någon annanstans än på vegetariska restauranger, som bara serverar ekologiskt. Köttet är inte kött som det framstår – nöt är häst från var? Nöt är färgat griskött? Vikten är manipulerad med vatteninjiceringar? 

Pizzaosten är egentligen mest olika transfetter och emulgeringsmedel och vatten. Kycklingar uppfödda på majsmjöl och injicerade med saltlösning för att öka i vikt. Banan odlingar, som bryter ner hälsan på de, som arbetar där. Bullar, kakor och bröd – transfetter för oändlig hållbarhet – Shelf live instead of Health live … Vart tusan har det tagit vägen? 

Ett matuppror behöver minst sagt drivas stort. Tack Mats Eric Nilsson bl a.  Mitt genomgående val är ekologiskt. Det är i mer genomlyst än mycket annat och branschen har åtagit sig att driva odlingar enligt mer hälsosamma principer.  

Sen på ett annat ställe i lägenheten än matläshörnan ligger artiklar och Psykolognytt och väntar på att jag skall läsa igenom mycket kring barns uppväxtbetingelser. Anknytningsterierna som föll i träda under en period, kommer ut i debatten igen. John Bowlby som var en huvudinspirationskälla för mig när jag forskade kring Vårdnadsfrågor – Att skiljas och tvista om Barn. Så mycket anknytningskunskap som liksom sjunkit undan i en sankmark och barn och barns behov tappats bort. 

Jag läser om skolgården på St Göran som skall rymma 150 barn istället för 75.Små lågstadiebarn. Yta per barn 7 kvm och i Malmö har de bestämt att standard är 30 kvm. Det känns som risken för att barnen skall tappas bort i havet av andra är betydande. Vem kommer att se dem, de ledsna, de som får ett tjuvnyp, de som behöver vägledas att uttrycka sig med ord och inte aggression. De som är otrygga etc… 

Politiken – Skola och Hälsa först vs Skattesänkning för dem som har mest, skriver Jens Stoltenberg på sin FB sida. Jag känner för skola och hälsa, och jag känner för att göra det jag kan för att bidra till att människor kan ta större ansvar för sin hälsa. Så att vi avlastar vården och skattetrycket inte på grund av nedskärningar utan för att vi blir hälsosammare. Och har mer råd att ta hand om både barn och gamla, råd med ett samhälle som vi är stolta över, ett samhälle där omsorgen räcker för oss alla. Ett samhälle där vi kan känna vi bryr oss tillsammans.  

Så bästa rådet idag. Släng cigaretten och ta inte upp den igen, om du är rökare. Gör det du kan för att ta hand om dig, ät bra och välj Ekologiskt. Och du lite mer aktiv i vardagen. 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras