Vi har så olika förutsättningar vi människor

Du stod där och tjafsade med ett par andra lirare, som var lika påtända och slitna som du. – Ge hit den där 100- ….

Vilken hundring?, sa du och vände på dig och gick iväg med så beslutsamma steg som du kunde. Kamphund och annat till trots. T-tröjan var både sliten och för stor och jeansen likaså. De kom ändå knappt till midjan och magen hängde utanför alltihop.
Det gjorde så ont i mig, när jag såg dig. Hur gammal kunde du vara? 35-40 år kanske. Och redan så förstörd i ditt liv, så på väg i en total utförsbacke, som bara har ett slut.

Hur har vägen dit sett ut i ditt liv?

En gång föddes du helt oskyldig och i totalt beroende av värnande, omsorgsfulla armar. Armar som kunde vyssa dig till sömns, när du behövde känna omfamningen och tryggheten. Att någon var där, som kunde förstå din gråt, när du grät den, som kunde vägleda dig genom livets utmaningar, som kunde ge dig hjälp att förstå mer och mer av dig själv, tolka dina känslomässiga uttryck, så att det blev möjligt att sätta ord på det du kände, önskade och behövde. Som kunde hjälpa dig att förstå världen runt ikring dig och alla krafter som ville dit bästa ibland alla energier,  som drog åt märkliga håll  och som behövde ha lärt dig att vara rädd om dig. Sätta dina viktiga gränser…

Vem kunde aldrig hjälpa dig att hitta dina drömmar och din längtan efter ett bra liv, ett liv där du skapar din framtid som du kunde vara stolt över. En längtan som kunde vara starkare och större än rädslan och smärtan, som kunnat bära dig genom utmaningarna, som du mött på livets gång. Vem vet kanske var du inte ens önskad. Kanske var din värld fylld av elände ända från start.

Det gjorde ont i mitt hjärta, när jag såg dig i den där förtvivlade, aggressiva och nedgångna trion. En trio av söndertrasade liv förmodligen omöjliga att räta ut. För vem bryr sig.

Kanske är du en av dem som rullar ut ditt liggunderlag i någon park med dina kassar omkring dig. Så otroligt olika hjälp, stöd och vägledning vi har fått i livet och vilka konsekvenser detta får. Det är därför som en progressiv skola, en stark välfärd i vårt samhälle är så viktigt för mig.

I detta nu kan jag bara göra en sak, och det är att i tanken skicka kärlek.. ♥

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras